کارخانه آرد ذرت زر بزرگترین تولید کننده محصولات آسیابانی ذرت در ایران با بکارگیری پیشرفته ترین دستگاه ها در سال 1397 در مجموعه پژوهشی صنعتی زر راه اندازی گردید.
گروه صنعتی زر
ذرت گیـاهی اسـت تـک لپـه اي و یـک سـاله، و از غلات مهم منـاطق گرمسـیر و معتدل جهان است، سطح زیر کشت و مقدار تولیـد ذرت در دنیـا پیوسـته رو بـه افـزایش اسـت.از جمله قدیمی ترین گیاهان زراعی محسوب می شود که مستقیماً به عنوان غذاي اصلی گروه بزرگی از انسانها، دام و طیور قرار گرفته و همچنین در صنایع مختلف، حتی تولید انرژي مورد استفاده قرار میگیرد. براساس گزارشات FAO میزان تولید جهانی ذرت دانهاي در بین گیاهان زراعی دنیا اولین محصول غلهاي مهم محسوب میگردد.
این محصول تولید شده از بهترین ذرت با کیفت بالا که دارای چربی و فیبر پایینی می باشد و در تولید انواع کورن فلکس، غلات صبحانه، بلغور، آرد، صنایع فرآوری و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
در تولید انواع پرک، اسنک، کورن فلکس، خوراک طیور، صنایع فرآوری و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
این محصول در تولید انواع بیسکویت، کوکی، پاستا، سوپ نان، سس، چاشنی ها، صنایع فرآوری و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
این محصول در تولید خوراک دام، طیور و آبزیان، خوراک حیوانات خانگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. پودر کنسانتره ذرت به عنوان مكمل غذايي حاوي مقادير بالاي چربی، پروتئين، فیبر و عناصر معدني مفيدي مي باشد.
این محصول حاصل شده از بلغورهای خیلی ریز و آندوسپرم ذرت که در تولید غذای کودک، تنقلات، بیسکویت، سوپ، نانوایی ها، شیرینی ها، سس ها، ادویه ها، آشپزی، محصولات بدون گلوتن، صنایع فرآوری و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
محصولات حاصل از کارخانه آرد ذرت زر
سبوس ذرت، لایه خارجی دانه ذرت است، این محصول حاوی فیبر بالایی است که نه تنها برای خوراک دام بلکه پس از آسیاب شدن جهت افزایش فیبر در برخی محصولات غذایی از جمله غنی سازی غذاهای رژیمی، غلات صبحانه ، اسنک، نان، کوکی، کیک استفاده میشود.
این محصول ترکیبی از لایه خارجی دانه ذرت و جوانه ذرت می باشد، پودر کنسانتره ذرت به عنوان مكمل غذايي حاوي مقادير بالاي چربی، پروتئين، فیبر، عناصر معدني و داراي اسيدآمينه ضروري(ليزين)مي باشد که نه تنها برای افزایش ارزش غذایی خوراک دام، طیور و آبزیان و حیوانات خانگی و غیره بلکه در برخی محصولات غذایی از جمله غلات صبحانه ، اسنکها و غذاهای رژیمی استفاده میشود.
نوعی مادۀ غذائی حاصل از دانه کاملا رسیده، سالم وجوانه نزده ذرت است که با خرد کردن دانه پوسته و جوانه آن گرفته شده و تا رسیدن به حد معینی از نرمی (اندازه ذرات مشخص ) برابر ویژگیهای این استاندارد خرد شده باشد.
به ذرت خرد و سبوس گیری شده در اندازه های مختلف که بخش زیادی از آن از آندوسپرم تشکیل شده و جوانه ی آن بطور کامل جداسازی شده است بلغور ذرت گفته میشود.